L’Ajuntament tanca 247 pisos turístics il·legals en sis mesos i l’oposició reclama més inspectors

Entre el juliol i el desembre del 2016, l'Ajuntament ha aconseguit tancar 247 pisos turístics que operaven sense llicència després d'enviar un miler d'ordres de cessament. El regidor de Turisme, Agustí Colom, ha dit que el pla de xoc del govern contra aquesta activitat il·legal "és un èxit" pel volum de pisos que s'han aconseguit tancar. Per l'oposició, en canvi, les dades demostren que el pla és "un fracàs" i que cal incrementar els inspectors.

Agustí Colom ha presentat les dades a la Comissió d'Economia d'aquest dimecres i ha explicat que, entre el juliol i el desembre de l'any passat, l'Ajuntament va obrir 1.715 expedients sancionadors i 1.049 ordres de cessament. Aquestes últimes van derivar en 247 pisos turístics tancats, dels quals 140 van fer-ho en rebre l'ordre i els 107 restants no van tancar fins que se'ls va precintar el pis. "És un ple èxit", ha dit Colom, que ha assegurat que en sis mesos s'han fet més expedients sancionadors que l'any 2015.

"Vostè parla d'eficàcia? No sé si aquest és realment el terme", ha afirmat Alfred Bosch (ERC), que ha demanat al govern treballar amb "més eficiència". Des de CiU, Sònia Recasens ha dit que el pla de xoc del govern "és un fracàs" pel volum de pisos inspeccionats, i Carina Mejías (C's) ha demanat una regulació d'aquesta activitat per "ordenar el sector". Xavier Mulleras (PP) ha reclamat una política d'inspecció i sanció per detectar les pràctiques il·legals, i Josep Garganté (CUP), que també ha demanat més inspectors, ha posat en dubte l'eficàcia del pla de xoc.