L’Ajuntament s’engalana per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI amb un penó al balcó

La ciutat es prepara per rebre la festivitat de l’alliberament sexual i de gènere

El dia 28 de juny és el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, i el consistori ha volgut guarnir-se per a l'ocasió. Des d'aquest dimarts a la tarda un penó amb l'arc de Sant Martí penja del balcó de l'Ajuntament. Han participat en l'acte representants de tots els grups municipals menys del Partit Popular i membres d'entitats del col·lectiu homenatjat.

Pel balcó de l'Ajuntament hi han passat aquest dimarts personatges històrics del moviment homosexual al país, com Armand de Fluvià, que ha viscut tot el procés des dels seus inicis. El genealogista considera que s'ha aconseguit "canviar les lleis", però alerta que ara "s'han de canviar les ments". També hi ha participat l'exsecretari general de l'Associació Internacional de Lesbianes i Gais (ILGA), Jordi Petit, que ha celebrat la normalització institucional i legal, un mèrit "guanyat a pols". "Res no ens ha estat regalat", ha recordat l'escriptor, guardonat amb la Creu de Sant Jordi l'any 2008.

Pride Barcelona 2017

Aquest dimecres començarà la desena edició de la festa per excel·lència a la ciutat de l'orgull LGTBI, el Pride Barcelona. El tret de sortida es donarà demà a les set del vespre amb una festa a la plaça de la Universitat que durarà fins a les 10 de la nit. Les activitats s'allargaran fins al diumenge 9 de juliol, l'endemà de la gran festa popular al Moll de la Fusta.