L’Ajuntament se suma a la protesta contra la pobresa energètica apagant els llums de la façana

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre a la plaça de Sant Jaume per exigir que no es produeixin més talls de llum. L'acte, organitzat per la plataforma Vamos, vinculada a Podem, ha tingut el suport del govern municipal, que ha apagat la decoració lumínica de la façana de l'Ajuntament a les set tocades de la tarda.

Sota el lema "No més talls de llum", els organitzadors han proposat una apagada dels llums de les cases. A la plaça de Sant Jaume, s'han ensenyat pancartes en què es podia llegir: "Sense llum, sense aigua, sense por." La portaveu de la plataforma, Conchi Abellán, ha expressat que aspiren "que no hi hagi més talls de llum" i ha mostrat la seva desconfiança respecte a l'actuació dels governs català i espanyol. "La Generalitat ni sap ni contesta, i del Govern espanyol és evident que no rebem cap suport", ha manifestat.

A la mobilització, hi ha fet acte de presència el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, que ha demanat a les grans empreses que es "corresponsabilitzin" de la situació de pobresa energètica. Aquestes companyies, ha assegurat, "vulneren els drets humans elementals". A més, Pisarello ha lamentat que el PP i el PSOE hagin pactat una proposta "que no s'ha negociat entre partits i no ha tingut en compte les entitats ciutadanes, i que no resol el problema de fons". Pel que fa al paper de la Generalitat, ha reclamat la necessitat d'aplicar la Llei 24/2015, "que és bona", i li ha demanat que estigui "a l'altura".

L'acte ha clos amb la lectura d'un manifest i crits de "Sí se puede".