L’Ajuntament potenciarà el carrer d’Alfons el Magnànim

Veïns, entitats, comerciants i tècnics municipals participen en l’elaboració del projecte

La reforma que ha de convertir el carrer d'Alfons el Magnànim en un nou eix cívic d'importància al barri del Besòs i el Maresme començarà aquest mandat municipal. Ha finalitzat el procés participatiu per recollir les propostes dels diferents agents del territori, que ara es faran arribar als arquitectes perquè elaborin el projecte definitiu. Els treballs tindran un pressupost aproximat d'un milió d'euros provinents del Pla de barris.

Després d'un mes de trobades sectorials amb veïns, entitats, comerciants i tècnics que treballen en equipaments municipals, l'Ajunament ha organitzat una darrera sessió de participació ciutadana oberta al barri per recollir propostes de cara a la reforma del carrer d'Alfons el Magnànim.

D'aquesta manera es comença a perfilar el projecte  que ha de convertir la via en un eix cívic d'importància relacionat amb la rambla de Prim, que és a tocar. Per això és millorarà la connectivitat del carrer amb l'entorn. A més, es preveu que inclourà espais de trobada i de joc, sobretot per a gent gran i infants, i també per celebrar-hi actes culturals. Segons les propostes dels veïns, un altre dels objectius de la remodelació hauria de ser millorar la seguretat eliminant els racons que queden aïllats i augmentant la il·luminació. Una altra petició és que el disseny sigui atractiu i acolorit per aconseguir atreure els turistes i dinamitzar comercialment la via però sense que se'n ressenti la identitat del barri. Per això s'han recollit aspectes relacionats amb la història del carrer amb l'objectiu que no perdi l'essència.

Totes aquestes propostes s'enviaran ara als arquitectes encarregats d'elaborar el projecte executiu. Les obres han de començar durant el mandat municipal amb una primera fase entre els carrers de Cristóbal de Moura i de Llull. La resta quedarà per a més endavant. Els treballs tenen un pressupost aproximat d'un milió d'euros provinents del Pla de barris i es duran a terme conjuntament amb altres projectes com la reconstrucció de l'antic cinema Pere IV per ubicar-hi unes dependències municipals.