L’Ajuntament posa en dubte l’execució del segon túnel de Glòries durant aquest mandat

L'Ajuntament es planteja no fer el segon tram del túnel de Glòries, una de les obres amb més pressupost del mandat. La tinenta d'Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que abans de tirar-la endavant el govern municipal vol valorar si aquests diners són més necessaris per fer els equipaments projectats a la zona.

Tot i que la previsió era fer-lo en els propers quatre anys, el consistori proposa posposar el projecte per acabar el soterrament dels sis carrils de trànsit a la Gran Via. Argumenta la decisió per falta pressupost i perquè en els anys que vénen es volen prioritzar, paral·lelament, mesures per disminuir el trànsit.

Janet Sanz ha afirmat que si "millorem la qualitat de la mobilitat immediata dels veïns de l'entorn" el segon tram "seria una obra que es podria fer més endavant". La responsable municipal d'Urbanisme ha afirmat que no hi ha inversió per a tot i ha remarcat que es prioritzaran abans pisos i equipaments.

Aquests són els arguments municipals, però des de l'Ajuntament són conscients que per tirar enrere aquesta obra hauran de negociar abans amb els veïns.

Segons els terminis establerts, el segon túnel de Glòries s'hauria d'iniciar en un termini de dos anys, en finalitzar la primera fase del pla, ja en marxa. El segon pas subterrani, que té un pressupost de 170 milions d'euros, arribaria fins a la rambla del Poblenou i estaria llest el 2019.