L’Ajuntament i Atenes signen un acord perquè Barcelona aculli 100 refugiats

L'alcaldessa, Ada Colau, i l'alcalde d'Atenes, Georgios Kaminis, han signat un acord perquè Barcelona pugui acollir 100 refugiats que actualment estan en campaments de la capital grega. Qualsevol moviment en aquest sentit, però, haurà de fer-se amb el vistiplau i col·laboració del Govern espanyol.

Barcelona s'ha ofert per acollir alguns dels milers de refugiats que viuen en campaments a Atenes. De moment, aquest acord funcionaria com a prova pilot per tal que la ciutat aculli 100 refugiats, sense descartar l'ampliació més endavant d'aquesta xifra.

Les competències d'acollida de refugiats són exclusives del Govern espanyol. Per això Colau enviarà avui mateix una carta al president en funcions, Mariano Rajoy, perquè agilitzi els tràmits d'aquest acord bilateral entre Barcelona i Atenes. L'alcaldessa ha criticat el poc moviment en aquest sentit de l'Estat, que s'havia compromès a reubicar 16.000 persones i només ho ha fet en 18 casos. Per la seva banda, Georgios Kaminis ha dit que el tancament de fronteres impulsat per la UE és una vergonya tenint en compte la situació dels refugiats que s'han quedat aturats a Idomeni.