L’Ajuntament estudia fer pagar els autocars per aparcar en zones turístiques

L’objectiu és que els visitants que no pernocten a Barcelona també contribueixin a pal·liar els efectes del turisme massiu

El regidor d'Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha dit al programa 'bàsics' que el consistori està treballant en un pla per gravar l'aparcament dels autocars en zones turístiques. La intenció és que els visitants que no dormen a la ciutat i, per tant, no paguen la taxa turística, també "contribueixin a compensar" els efectes de la massificació.

Segons ha explicat Colom, Barcelona -i totes les ciutats- té una "llei d'hisendes locals molt restrictiva, que no permet posar impostos, només taxes" i "s'ha d'analitzar bé la mesura". "Estem estudiant que aquells turistes que no dormen a la ciutat -que anomenem excursionistes-, i que també fan ús de l'espai públic, contribueixin a millorar aquest espai" ha afirmat. Per això, el consistori està treballant per trobar fórmules que ho permetin. La més avançada és la de fer pagar els autocars per aparcar en zones turístiques. Segons ha avançat el regidor, hi ha una prova pilot a les Fonts de Montjuïc i la intenció és poder-ho aprovar en aquest mateix mandat.