L’Ajuntament es fixa un mínim de 9 M € per a contractació social durant el 2017

Es farà a través dels centres especials de treball, empreses d’inserció social i entitats sense ànim de lucre

Durant el 2017 el consistori vol augmentar la despesa en contractació responsable i hi invertirà, com a mínim, 9 M €. Paral·lelament ha elaborat la 'Guia de contractació pública social', pionera a l'estat espanyol. Però l'equip de govern vol anar més enllà i en breu convertirà el text de recomanacions i bones praxis en llei a través d'un decret d'alcaldia.

L'any 2016 l'Ajuntament es va fixar un mínim de 8,5 M € per a la contractació amb reserva social a través de centres especials de treball, empreses d'inserció social i altres entitats sense ànim de lucre, tot i que finalment hi va destinar 9,3 M €. Aquest 2017 la inversió mínima serà de 9 M €.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat que cal una economia plural a la ciutat i que les empreses amb objectius socials puguin accedir a la contractació pública. Considera que aquestes mesures s'haurien d'estendre a tot l'estat. “Aprofitem per demanar una modificació de la llei en l’àmbit estatal perquè necessitem una llei de contractació molt més generosa amb les empreses socials”, ha dit Pisarello.

El president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, també confia que iniciatives com aquestes s'estenguin a altres administracions. Illa diu que "és una bona notícia" que l'Ajuntament augmenti la xifra mínima per a la contractació social, però assegura que "estem lluny" del que l'entitat voldria i en aquest sentit, esperen que incrementi més.