L’Ajuntament avança 11 xecs del PIRMI

L'Ajuntament de Barcelona ha intervingut en el pagament de la renda mínima d'inserció, el PIRMI. El consistori no és l'administració responsable d'aquesta ajuda, però ha avançat 11 xecs per a les famílies amb necessitat extrema.

La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha declarat que si l'endarreriment en el cobrament del PIRMI persisteix, l'Ajuntament cobrirà el pagament de més xecs.

L'Ajuntament també ha rebut 500 trucades per demanar informació i 600 reclamacions de persones que encara no han cobrat l'ajuda. Aquesta informació ha estat transferida al Departament de Benestar Social i Família perquè en puguin estudiar els casos. El consistori també ha fet front a aquesta problemàtica avançant els diners més necessaris, uns diners que la Generalitat reemborsarà posteriorment.

La Generalitat ha canviat el procediment de cobrament per a evitar fraus. El president de la Generalitat, Artur Mas, defensa que les noves mesures serveixen per assegurar que qui rep aquest subsidi realment ho necessiti.

Els efectes a Nou Barris

Els canvis en el procés de cobrament de la Renda Mínima d'Inserció, l'anomenat PIRMI, han afectat en la cobertura de les necessitats més bàsiques a les famílies més pobres dels barris barcelonins. L'habitatge i el menjar, són les dues despeses principals dels beneficiaris d'aquesta ajuda, que aquest agost no han pogut cobrar a l'inici de mes. Aquest fet ha provocat efectes directes: retards en el pagament dels lloguers, recàrrecs en els rebuts de l'aigua o l'anul·lació de les línies de telèfon contractades.

Des del districte de Nou Barris, el president de l'Associació de Veïns del barri de Porta i membre de l'Associació 500x20, Salvador Torres, ha criticat que "l'administració ho ha fet expressament en període de vacances, de practicar aquest nou cop a les famílies més necessitades dels barris treballadors,  que s'afegeixen a moltes altres retallades, i que agreujaran molt la situació de moltes persones."

En aquest sentit, i perquè "ja s'han traspassat massa línies vermelles", la FAVB ha convocat una Assemblea Extraordinària el proper 22 d'agost, que tractarà tres punts: les retallades sanitàries i socials, els desnonaments i el moviment dels "indignats".