L’Ajuntament ajorna tres mesos el lliurament dels solars del pla Buits

L'accés als solars per part de les entitats que van guanyar els concursos del pla Buits no es farà en el termini previst. En lloc de fer-ho a l'octubre, probablement serà al gener, segons els ha comunicat l'Ajuntament. Can Roger aprofitarà aquest moment per buscar finançament i difondre el seu projecte de menjador social, associat a un hort urbà i a activitats artístiques i culturals. El model que promouen és de caire participatiu, allunyat del concepte de beneficiència.

Amb el retard, l'Ajuntament ha assumit les despeses d'arranjament del solar, que els allibera del pagament del cost. Ara se centren a finançar tot el que és el projecte de menjador, més hort, més art, que dependrà de finançament privat, ja sigui econòmic o via donacions. Ara estan buscant pressupostos per fer uns barracons que siguin desmuntables, ja que el projecte és per a tres anys.

Les entitats socials del barri estan atenent actualment unes 1.300 persones. El finançament anual que necessiten és de 73.000 euros el 2013, i una mica més de 90.000 els anys següents fins a 2016. Han obert un compte per fer-hi aportacions:

Caixa d'Enginyers: 3025 0002 46 1433349809