L’aigua del mar del litoral barceloní és tres graus més calenta que l’any passat

La temperatura de l'aigua del mar a la Barceloneta es troba a 26ºC. L'any passat i l'anterior, en les mateixes dates, estava a 23ºC. L'observador meteorològic Diego Lázaro ha registrat la temperatura més alta del mar des de 2006.

Les últimes setmanes del mes de juny i les primeres del mes de juliol van ser extremadament càlides. Va destacar l'onada de calor que va afectar Barcelona entre el 4 i el 7 de juliol, encara que la resta de mes també ha estat calorós i xafogós. Aquest ambient tan càlid ha fet pujar, de forma espectacular, la temperatura de l’aigua del mar.

Diego Lázaro, l’observador meteorològic de la temperatura de l’aigua del mar a la Barceloneta, confirma l’ascens espectacular de la temperatura durant la darrera setmana, de 1,4ºC. Concretament, del dia 10 al dia 17 de juliol la temperatura va passar de 24,6ºC als 26ºC actuals.

 

 

Hem de retrocedir fins a 2006 per trobar una temperatura més alta que la d’enguany. De fet, Lázaro recull dades de la Barceloneta cada setmana, des de fa vuit anys. Segons la seva sèrie climàtica, la temperatura mitjana per a aquesta època de l’any és de 24,6ºC. D’aquesta manera, el mar es troba a 1,4ºC més calent del que seria habitual.

Segons els meteoròlegs, el mar actua com a magatzem d'energia calorífica i la temperatura tan calenta de l’aigua del mar pot facilitar la formació de tempestes fortes a la ciutat, tan bon punt entri una mica d’aire fresc a les capes altes de l’atmosfera.