L’actriu gracienca Roser Vilajosana fa el salt al món del cinema

Acaba d’estrenar la pel·lícula ‘Sabates grosses’, de Ventura Pons

És actriu, castellera i gracienca. Aquestes són les passions de Roser Vilajosana, que acaba d'estrenar la nova pel·lícula de Ventura Pons, ‘Sabates grosses’. La Roser interpreta la filla de Joan Pera, una jove independentista. La seva trajectòria va començar a Gràcia vinculada a El Cercle amb 'Els Pastorets', tot i que de ben petita ja va pujar a un teatre londinenc. Ara, marxa a Madrid per buscar noves oportunitats.

Amb només vuit anys, Roser Vilajosana va participar en la representació de 'Macbeth' de Calixto Bieito, juntament amb els seus germans. Aquesta obra va fer que anessin de gira per tot l'estat fins a acabar a Londres. En aquest espectacle va coincidir amb l'actor Mingo Ràfols, amb qui ara repeteix en la nova pel·lícula de Ventura Pons, 'Sabates grosses'.

Actriu, castellera i gracienca

La Roser també va tenir un petit paper en el film anterior de Pons, 'Oh, quina joia!', i aquest gener es va estrenar a Madrid 'Los del túnel', una comèdia protagonitzada per Arturo Valls. Com diu la Roser, aquests últims dos anys han estat el seu llançament en el món del cinema. “'Los del túnel' es va rodar el 2015 de fet, però ja et dic, és el 16 i 17 que ha anat sortint tot a la llum, potser la primera gran experiència de dir: 'Ostres, rodaré amb actors que m'agraden, això sí que impressiona'.” De fet, ara ha decidit marxar a Madrid a buscar noves oportunitats. Ja s'ha acomiadat dels castells i del barri, tot i que assegura que cap de les dues coses no es pot deixar: “Me'n podria anar a la Xina que seguiria sent castellera de cor i gracienca, supergracienca.”

Fa 18 anys que es posa la camisa blava dels Castellers de la Vila de Gràcia i explica que, tot i estar lluny, no podrà evitar estar enganxada a les xarxes socials el cap de setmana per veure com van les actuacions castelleres. I trobarà a faltar el barri, una vila que diu que és com una extensió de casa seva, on se sent còmoda i a gust.

Aquestes passions venen dels seus germans, del gran la interpretació i del mitjà els castells. Explica que un rodatge o una colla castellera en el fons s'assemblen, ja que necessiten molta gent que s'uneix per a un mateix objectiu, sigui una pel·lícula o un castell.