La verema s’avança a Can Calopa per la calor

Les altes temperatures i la manca de pluja anticipen la recollida del raïm

La calor ha fet avançar, aquest any, la verema a les vinyes de tot Catalunya. A la Masia Can Calopa, a Vallvidrera, la recollida ha començat entre una setmana i 10 dies abans que l'any passat. Tot i això, el raïm és de qualitat i ha augmentat la producció del vi.

La verema ja ha començat a les vinyes de la serra de Collserola i també a la de Can Calopa, l'única vinya de Barcelona. “Ha fet més calor i ha plogut poc i llavors el raïm potser no s'ha fet tan ple, però sí que és un raïm de qualitat, no ha agafat gens de fongs perquè no hi ha hagut humitat. Per tant és un raïm força sa i és una bona verema”, explica Maria Dolors Llonch, directora de Can Calopa.

La cooperativa L'Olivera conrea tres varietats de raïm a Can Calopa. Avui s'ha veremat la varietat syrah, quan normalment s'hauria fet una setmana més tard. La verema va començar a finals d'agost amb la recollida de la garnatxa i acabarà a finals de setembre amb la de la sangiovese.

Augmenta la producció de vi

Aquest any L'Olivera, que gestiona Can Calopa des del 2002 així com també altres finques, ha augmentat la seva producció: “En algunes finques fins i tot estem collint el doble que l'any passat, mentre que en termes generals de Catalunya hi ha hagut una mica de baixada de productivitat perquè va haver-hi les gelades que van afectar bastants punts del territori”, explica l'enòleg de Can Calopa Ínigo Haughey.

La verema acabarà el 30 de setembre amb la recollida de la varietat sangiovese, en una jornada de portes obertes en què tothom qui ho vulgui podrà ajudar a collir els gotims. La festa de final de verema vindrà acompanyada de botifarrada i concerts.