La vaga parcial del Bicing sorprèn a molts usuaris de les estacions amb més demanda

A la plaça de Catalunya o al passeig Marítim ha estat molt complicat retornar bicicletes durant l’aturada del matí

La primera jornada de vaga, de les 15 que han convocat els treballadors del Bicing aquest juliol, ha agafat per sorpresa a molts usuaris que no en tenien coneixement. De fet, el servei s'ha mantingut operatiu i es podien agafar bicicletes amb normalitat. El que s'ha vist afectat és el manteniment i la distribució de bicicletes. Això vol dir que, en algunes hores, els operaris del Bicing no han retirat vehicles de les estacions plenes ni n'han reposat en les què s'han quedat buides.

La saturació habitual que es produeix en les estacions cèntriques i de la part baixa de la ciutat s'ha agreujat avui durant més hores. Només uns pocs usuaris, amb comptagotes, en retiraven bicicletes i els que hi volien aparcar intentaven sense gaire èxit trobar un lloc. Molts han estat mitja hora o més buscant-lo en estacions pròximes, d'altres han esperat un temps similar fins que arribés algun usuari a retirar una bicicleta, i n'hi ha que han desistit i han tornat al punt d'origen per poder retornar la seva.

A la part alta de la ciutat s'ha produït la situació inversa: estacions buides durant hores, sense possibilitat de trobar una bicicleta. El primer dia de vaga ha tingut un seguiment total per part dels treballadors, segons el comitè. Les aturades, de 4 hores en torns de matí, tarda i nit, es repetiran fins al 31 de juliol, excepte els dimarts i dijous.