La UB celebra la Festa de la Ciència per divulgar la recerca

La Universitat de Barcelona ha fet la primera Festa de la Ciència, amb l'objectiu apropar al públic en general la recerca que es duu a terme a les facultats de física, química o psicologia. A través d'una vintena de tallers que s'han instal·lat als patis de l'edifici històric, els visitants veuen com s'extreu l'ADN d'una persona o es valora l'estat ecològic d'un riu.

Les activitats que s'han programat abasten totes les àrees del coneixement i, tot i que s'ofereixen principalment a l'edifici històric, també hi ha altres campus de la UB que se sumen a la Festa de la Ciència. El campus de Mundet, per exemple, ha preparat un taller (organitzat per investigadors de la Facultat de Psicologia) i dos itineraris guiats, un de fòssils i roques i l'altre de memòria històrica.

L'objectiu d'aquesta Festa de la Ciència és obrir les portes de la Universitat de Barcelona a la ciutadania per apropar totes les investigacions que es porten a terme des de les facultats. Els organitzadors, la Unitat de Cultura Científica i Innovació de la UB, asseguren que l'any vinent faran una nova edició d'aquesta proposta.