La Trinitat Nova reclama més seguretat

Els veïns denuncien un augment de robatoris des que es van començar les obres del casal del barri

Els veïns de la Trinitat Nova denuncien un clima d'inseguretat, que s'ha incrementat des de l'inici de les obres del casal del barri. Diuen que pateixen robatoris a les cases, als cotxes i també al carrer. El districte de Nou Barris assegura que està tractant el tema amb Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra i que, de moment, incrementarà la il·luminació de la zona.

Els veïns fa temps que reclamen millores en la il·luminació. Però el consistori ho ha anat retardat per processos burocràtics. La gent del barri, integrada en la plataforma Taula Oberta Trinitat Nova, es queixa que, amb les obres del casal del barri, l'entorn queda fosc. "A més hi ha uns turonets a les zones verdes que serveixen d'amagatall i encara els facilita més la feina", explica Loli Armesto. A casa seva hi van entrar al gener, després d'un intent fallit. També li van robar al cotxe. “No pots anar segura, quan entres a casa no saps si t'hauran entrat. Hi ha robatoris amb agressions físiques”, explica. No és l'única que té queixes, Luís Barceló, de la Taula Oberta Trinitat Nova, afirma que li han trencat dues vegades els vidres del cotxe, li han robat el radiocasset i fins i tot el catalitzador del cotxe.

Fa anys que es queixen de robatoris a vehicles o pisos, però ara defensen que la inseguretat ha crescut, sobretot a causa de les ocupacions d'habitatges buits, propiciats per màfies. La construcció del casal del barri ha creat una zona més fosca, que coincideix amb la més solitària de la Trinitat Nova, ja que en aquest indret els darrers edificis i la Casa de l'Aigua limiten amb la serra de Collserola. D'aquí ve la reivindicació veïnal d'il·luminar bé la zona. Una altra petició que ja ha realitzat a l'Ajuntament és substituir les tanques metàl·liques de les obres del casal per unes de xarxa, que ajudarien a augmentar la visibilitat i així no es podria utilitzar d'amagatall.

L'Ajuntament, a més, ja està tractant el tema amb Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana per trobar-hi una solució. Una primera aposta, a curt termini, és la convocatòria per ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana. “En els pròxims mesos es podran reforçar les patrulles de la Guàrdia Urbana a Nou Barris, ja que des de la central són conscients que no hi ha suficients efectius al districte, sobretot de nit i els caps de setmana”, explica la regidora del districte, Janet Sanz.  Qui durant l'Audiència Pública va anunciar l'aposta per un model d'agents de proximitat. Tot, assegurant que s'està treballant per portar a terme aquest projecte a tota la ciutat i que Nou Barris serà el primer districte on s'implementarà. Es tracta d'una "policia a peu de carrer, que treballi amb la comunitat, que pugui actuar no només des d'una òptica sancionadora sinó també des d'una òptica més comunitària", afegeix la regidora.