La Torre Júlia, premi d’Arquitectura i Urbanisme Ciutat de Barcelona 2011

L'obra guardonada és una promoció de 77 habitatges amb serveis per a gent gran, promoguda pel Patronat Municipal de l'Habitatge. Els pisos estan situats a la via Favència, 348, al districte de Nou Barris, i ha guanyat el premi Ciutat de Barcelona 2011 en la modalitat d'Arquitectura i Urbanisme. Els encarregats de dur a terme aquesta obra han estat els arquitectes Ricard Galiana, Sergi Pons i Pau Vidal.

El jurat dels Premis Ciutat de Barcelona, format per diferents experts en el món de l'arquitectura i urbanisme ha atorgat la distinció en la modalitat d'Arquitectura i Urbanisme a la Torre Júlia per la recerca d'habitatges adaptats a la gent gran en alçada.

Un edifici de 17 plantes

La majoria de les plantes consten de sis habitatges per replà, dos ascensors i un muntacàrreges. El bloc també inclou un local per a un equipament i dues plantes soterrades destinades a aparcaments. Els habitatges tenen uns 40 m2 de superfície amb un dormitori, una sala d'estar que és també menjador i cuina i bany.

A més, estan adaptats a les necessitats de la gent gran, amb banys equipats amb una dutxa arran de paviment, alarma centralitzada al bany i al dormitori, cuines equipades amb plaques elèctriques, endolls a una alçada còmoda, entre d'altres. La promoció té també diferents sales polivalents i serveis complementaris, com ara consergeria i teleassistència.