La síndica demana que es rebaixi l’IVA dels enterraments

També vol que es revisin els requisits perquè les famílies puguin accedir als enterraments de beneficència i la seva qualitat

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha assegurat que un IVA del 21 % és "molt excessiu" per als serveis funeraris, ja que "són serveis essencials que s'han d'oferir". Per això es reunirà aviat amb la defensora del poble espanyol, Soledad Becerril, per instar les administracions a rebaixar l'impost. Vilà també demana que es revisin els requisits per accedir als enterraments de beneficència i mirarà que la seva qualitat s'assimili a la resta d'enterraments.

Vilà ha lamentat que l'IVA dels enterraments sigui del 21 % "com si fos un tema de luxe", quan -ha recordat- es tracta de "serveis essencials" als quals les famílies han de recórrer. Vilà ha celebrat que la rebaixa de l'IVA "està a punt de resoldre's", ja que el Congrés dels Diputats ha de debatre una proposició del PDeCAT per reduir-lo fins al 10 %, i ha dit que estudiarà l'últim informe encarregat pel govern municipal, que situa en els 7.149 € el cost mitjà d'un enterrament a la ciutat.

Paral·lelament, Maria Assumpció Vilà ha demanat que es repassin els requisits perquè les famílies accedeixin als enterraments de beneficència. En aquest sentit també ha dit que analitzarà la qualitat d'aquest tipus d'enterrament perquè "han de tenir, com a mínim, el mateix nivell que la resta".