La Sala Beckett estrena la seu del Poblenou amb l’Obrador d’estiu

Tot i que el nou espai de la Sala Beckett al Poblenou encara necessita moltes reformes per estar a punt, aquests dies ja s'hi fa l'Obrador d'estiu. S'hi ofereixen diversos cursos d'interpretació i d'escriptura teatral. També hi ha un taller de lectura dramàtica de textos oberta al públic.

Ja fa vuit anys que la Sala Beckett organitza l'Obrador d'estiu, però aquest és el primer que es fa en una seu pròpia, al Poblenou. Es tracta de l'espai on d'aquí a un any i mig es farà tota l'activitat de la Beckett, un cop es tanqui la seu de Gràcia.

El local, antiga seu de la Cooperativa de la Pau i la Justícia, va ser cedit per l'Ajuntament de Barcelona al teatre l'any 2009. En principi s'havien d'invertir molts milions d'euros per condicionar l'edifici, però amb la crisi s'ha hagut de redimensionar el projecte. De moment, només s'ha fet la mínima intervenció per poder fer-hi algunes activitats. Això ha permès a la Beckett organtizar-hi L'Obrador d'estiu, però l'edifici encara no pot funcionar a ple rendiment.

La Beckett del Poblenou es pot visitar des d'aquest dilluns i fins dijous a dos quarts de set, perquè s'hi fa una activitat oberta al públic: són lectures dramàtiques de textos d'autors novells de diversos països. Cada any es dedica L'Obrador a un sentiment, sentit o sensació: aquest 2013 el tema és la ràbia.

L'Obrador d'estiu forma part de la programació del Grec 2013.