La Sagrada Família renova passatges

L’Ajuntament ha presentat la proposta per reformar cinc dels carrerons característics del barri

El districte de l'Eixample ha mostrat als veïns de la Sagrada Família la reforma dels passatges d'Ureña, Bofill, Carsi, León i Pau Hernández. Es tracta de carrerons de cases baixes al bell mig d'un dels barris més turístics de la ciutat, que li donen una fesomia peculiar alhora que molts recorden els noms dels que havien estat propietaris abans d'urbanitzar aquesta part de la ciutat.

Carrerons modestos i cases senzilles. Els passatges de la Sagrada Família són testimoni del barri industrial i obrer que havien estat els entorns del temple als anys 20 i 30. Ara, el districte de l'Eixample els convertirà en plataformes úniques amb preferència per als vianants.

D'aquesta manera, com afirma el portaveu de la Comissió d'Urbanisme de l'Associació de Veïns de la Sagrada Família, Joan Itxaso, el barri recuperarà espais per a la vida social i preservarà uns indrets que creuen que cal conservar. Els veïns valoren el nou enllumenat i el soterrament de les línies elèctriques i els serveis, així com la millora dels elements enjardinats.

L'Associació de veïns del barri ha demanat al districte un procés participatiu que permeti incorporar algunes de les demandes dels residents. Pels residents a Ureña, León i Pau Hernández seria important que es poguessin tancar a les nits. Per Marta Finsterwald, cal que els veïns poguessin tenir-ne claus i estar més protegits del vandalisme, que assegura que és el principal problema. També ho creu així Francisca Gallego Ramírez, qui afirma que sovint es troben gent desconeguda a les nits i que això els espanta. Per ella també una porta seria una solució. Els veïns d'Ureña també volen poder-hi entrar amb cotxe per carregar i descarregar.