Cap de setmana d’obres a la ronda de Dalt i a la plaça de l’Estatut

Les afectacions al trànsit de la ronda de Dalt s’allargaran fins a les cinc de la tarda de dissabte

Coincidint amb la Setmana Santa, l'Ajuntament aprofita per fer unes obres de millores a diferents trams de la ciutat. La ronda de Dalt en sentit Besòs ha quedat completament tallada fins a les cinc de la tarda d'aquest dissabte entre la incorporació número vuit i l'entrada sis. A més, aquest cap de setmana, també s'estan fent treballs de pavimentació a la plaça de l'Estatut.

Des de les 19.45 h d'aquest divendres fins a les 17 h de dissabte es fan treballs de manteniment a la ronda de Dalt. Les obres afecten els tres carrils de circulació, al tram comprès entre la incorporació número 8 (Borràs) i l'entrada 6 (Alfons Comín), en sentit Besòs. Per tant, el trànsit ha quedat totalment tallat en aquest tram. Les restriccions viàries es van iniciar a l'altura de la incorporació 10 (Pedralbes). Els vehicles s'han desviat per la sortida 9, a l'altura de Sarrià, se'ls fa circular pel lateral i es poden reincorporar de nou a la ronda per l'entrada 6, a Vallcarca.

Per evitar problemes en la mobilitat es recomana als conductors evitar circular per la ronda de Dalt, sobretot al tram afectat, i que optin per itineraris alternatius, com anar pel centre de la ciutat. En sentit Llobregat no hi haurà cap tipus d'afectació.

Obres a la plaça de l'Estatut

Aquest dissabte comencen les tasques de pavimentació a la plaça de l'Estatut, situada sobre l'eix viari del túnel de la Rovira i que enllaça amb els accessos a la ronda de Dalt, al districte d'Horta-Guinardó. Les obres consistiran en treballs de fressat i sanejat de paviment. A la vegada que es posarà una nova capa d'aglomerat i senyalització horitzontal al llarg de la plaça. En total es pavimentarà una superfície de 4.500 m2.

L'actuació es dividirà en dues fases per tal que les obres puguin causar el mínim impacte possible. L'obra ha començat aquest dissabte pel costat Llobregat de la plaça, mantenint el sentit ascendent de la circulació i desviant el sentit descendent.  En canvi, diumenge es faran els treballs pel costat Besòs de la plaça, mantenint el sentit descendent i desviant en sentit ascendent. Durant l'actuació la línia de bus V21 quedarà desviada i no passarà per la plaça de l'Estatut. A més, tots aquells usuaris que utilitzin el túnel de la Rovira i a la sortida B-20 de la ronda de Dalt hauran de vigilar amb les indicacions que en cada moment estigui senyalitzada mentre duri l'obra.