La regulació de drons i patinets elèctrics no els fa perdre sortida com a regals

Els drons i els vehicles de mobilitat personal són dos regals habituals per aquestes dates. Segons les botigues especialitzades, continuen tenint sortida tot i que estan regulats per una normativa i no n'està permès l'ús a tot arreu. En el cas dels drons no es poden fer volar en entorns urbans ni sobre concentracions de gent. I en el cas dels patinets elèctrics, l'Ajuntament preveu treure'ls de les voreres aquest 2017.

La varietat de models de dron segueix creixent any rere any. N'hi ha de totes les mides i preus, de pensats per a un ús recreatiu o professionals, fins i tot de ràpids ideats per participar en carreres. Els preus també varien molt en funció del model. Els més barats amb prou feines arriben als 30 euros, mentre que els professionals en valen milers. Potser per aquesta varietat, els drons són, un altre cop, un dels regals estrella del Nadal. A la botiga especialitzada RCTecnics, del carrer de Calvet, asseguren que segueixen tenint molt èxit tot i que reconeixen que se n'han venut una mica menys ja que els robots programables els estan esgarrapant adeptes.

A RCTecnics creuen que la normativa, un pèl confusa, no és un impediment perquè cada vegada més persones comprin un dron. Deixen clar als clients, asseguren, que no es poden fer volar sobre la ciutat, ni sobre grans concentracions de gent. En entorns rurals i sempre que no s'enlairin a més de 120 metres, no hi ha cap problema per fer-los volar sempre que sigui per a un ús recreatiu. En cas de captar imatges amb intenció de lucre cal tenir una llicència per pilotar-los.

Pel que fa als vehicles de mobilitat personal, continuent venent-se bé (segons les botigues especialitzades) tot i les restriccions que l'Ajuntament prepara per a l'any vinent. El govern municipal preveu aprovar en el plenari la nova normativa per a aquests ginys que prohibirà que circulin per la vorera. Hauran d'anar sempre pel carril bici, exceptuant-ne el parcs públics i els carrers de plataforma única. Els que arribin als 30 quilòmetres per hora podran circular per carrers de zona 30, i si arriben als 50 quilòmetres per hora, per qualsevol calçada urbana.