La reforma de la plaça de la Infància, més a prop

El districte de Sant Martí presenta el projecte de reforma als veïns després que s’hagi aprovat per unanimitat en el consell plenari

La reforma de la plaça de la Infància podria començar-se a finals d'aquest 2017, després que l'Ajuntament hagi aprovat el projecte per unanimitat i l'hagi presentat als veïns. Caldrà, però, que se n'aprovi el pressupost, d'un milió d'euros aproximadament.

L'objectiu principal del projecte és eliminar les escales i barreres arquitectòniques, que dificulten el pas de persones amb problemes de mobilitat i dels vehicles de serveis com, per exemple, les ambulàncies o els camions de bombers. El projecte, que s'ha fet a partir d'un procés participatiu, preveu salvar el desnivell amb rampes, instal·lar-hi dues àrees de joc infantil i una de gimnàstica per a gent gran. També se'n canviarà l'arbrat, el mobiliari i el paviment, per posar-ne un de tou.

Els veïns afirmen que es dona la paradoxa que s'anomena plaça de la Infància però que actualment hi ha més gossos que nens a causa de l'estat d'abandó en què es troba. Per això fa dos anys que es van organitzar en una comissió per reclamar la millora d'aquest espai, ubicat entre els carrers de Bac de Roda, Andrade, Fluvià i Concili de Trento. Prèviament, el consistori havia fet una intervenció per regular-hi l'aparcament i renovar-ne l'àrea de jocs infantils, que ells van considerar del tot insuficient.