La reducció horària de les terrasses de Blai i Blesa no ha parat les queixes veïnals

Des de la unió d’associacions de veïns del barri creuen que s’haurien de prendre mesures més concretes per “combatre l’incivisme”

Els veïns del Poble-sec asseguren que, durant l'últim any, les molèsties nocturnes han persistit encara que les terrasses tanquessin una hora abans. Insisteixen, a més, que l'ordenança singular aprovada per l'Ajuntament no era adequada perquè "perjudicava tots els establiments i no només aquells que no complien la normativa". El Gremi de Restauració també ha reaccionat a la sentència del jutjat número 10 de Barcelona, que els dona la raó. Diuen que la resolució és "molt contundent" i que hauria de fer reflexionar el consistori.

De fet, el regidor de Paisatge Urbà, Daniel Mòdol, ja ha explicat que estudiaran la sentència i ha reconegut que "alguna cosa no s'ha plantejat bé". Les reaccions de totes les parts arriben després que la justícia hagi declarat il·legal restar una hora de funcionament durant la nit a les terrasses dels carrers de Blai i Blesa. A partir d'ara, els establiments recuperen l'horari original, el mateix que segueixen els de la resta de la ciutat: de diumenge a dijous tancaran les terrasses a les 12 de la nit, i els divendres i dissabtes, a la una de la matinada.

La sentència respon al recurs que els comerciants d'aquests carrers van interposar el 18 d'abril del 2016. El jutjat ha estat contundent pel que fa a les pèrdues econòmiques que hagin pogut tenir els restauradors durant l'últim any, quan l'ordenança singular ha estat en vigor. Per això facilita que els mateixos establiments reclamin indemnitzacions a l'Ajuntament pels perjudicis causats. El Gremi de Restauració ha assegurat que estan oberts a establir ponts de diàleg i trobar una solució diferent per assegurar el descans dels veïns de la zona.