La quinzena edició del LOOP retrà homenatge als pioners del videoart

betevé col·labora en aquest certamen de referència de la imatge en moviment amb l’emissió de les peces de videoart ‘TV interruptions’, de David Hall

Del 18 al 27 de maig Barcelona acollirà la quinzena edició del festival LOOP, el certamen internacional de referència de la imatge en moviment. Enguany es retrà un homenatge al videoart i a través d'activitats com exposicions, projeccions i conferències es farà una revisió del gènere. El festival s'ampliarà a l'Hospitalet i a espais singulars com al subsol del carrer de Pelai i el Parking Ortigosa.

L'origen del videoart centrarà la quinzena edició del festival LOOP que se celebrarà dels dies 18 al 27 de maig a Barcelona.  La intenció és, d'una banda, retre homenatge als pioners d'aquesta disciplina i, de l'altra, ajudar a entendre millor la producció contemporània. Així ho ha afirmat la seva coordinadora Carolina Cucchi, que també apunta que al LOOP "ens interessa establir un pont constant entre el passat i el present".

El festival disposa d'una selecció clau de treballs i autors de les dècades dels 60, 70 i 80 , sota el comissariat d'Eugeni Bonet i Antoni Mercader.  Artistes referents com  Eugènia Balcells,  Nam June Paik o  Steina i Woody Vasulka participen en instal·lacions i projeccions.

betevé participa en aquesta edició amb l'emissió de de les peces de videoart 'TV interruptions', de David Hall. Es  tracta d'una peça que va ser concebuda el 1971 per a la televisió escocesa i es va estrenar en el context del festival d'Edimburg. La peça es va presentar en format d'instal·lació però estava pensada per interrompre la programació habitual i tradicional de la televisió escocesa. Ara el festiva proposa l'experiència a betevé.

L'Amfiteatre Anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina ha acollit la presentació del festival, en què s'ha produït el projecte guanyador del Premi de Videocreació 2017, 'Cos social [Llicó d'anatomia]', de Joan Morey. El festival arriba a nous espais de Barcelona i rodalia, alguns de molt singulars com el Cine Avinguda de la Llum, al subsol del carrer de Pelai, i el Parking Ortigosa.