La prevalença del cognom patern en inscriure els nens podria mantenir-se fins el 2019

El Col·legi d’Advocats de Barcelona alerta que és possible que la Llei de Registre Civil no entri en vigor a finals de mes

Aquesta setmana ha trascendit als mitjans de comunicació que el cognom del pare deixaria de tenir preferència a partir del 30 de juny, quan ha d'entrar en vigor la Llei de Registre Civil. El Col·legi d'Advocats de Barcelona, l'Icab, alerta, però, que aquest canvi podria endarrerir-se fins el 2019. Segons l'organisme, el Senat està tramitant una modificació del Partit Popular que, d'aprovar-se, aplaçarà dos anys l'entrada en vigor de la llei.

L'ICAB adverteix que ens trobem davant d'un cas únic en la història legislativa d'Espanya: es tracta d'una llei que s'ha aplaçat fins a tres vegades. "Es va aprovar l'any 2011 i l'entrada en vigor s'haurà aplaçat vuit anys", explica Inmaculada Ruz, presidenta de la secció de Família de l'Icab. "El que crida més l'atenció són els raonaments amb els quals demanen l'endarreriment. Són els mateixos que ja es s'han utilitzat en altres ocasions: la falta de temps per implementar tot el sistema organitzatiu i tecnològic per dur a terme les reformes que proposa la llei", afegeix Ruz.