La presó Quatre Camins es converteix en un petit Liceu

El Liceu vol estendre a altres presons aquest projecte pilot per acostar la música lírica als col·lectius de més difícil accés

El teatre del Centre Penitenciari Quatre Camins, a la Roca del Vallès, s'ha convertit durant unes hores en un petit Gran Teatre del Liceu. El pianista Rodrigo de Vera i els cantants David Alegret (tenor) i Rocío Martínez (soprano) han interpretat peces clàssiques d'òpera per acostar el cant líric als interns, un dels col·lectius que hi tenen un accés més difícil. Es tracta d'una prova pilot que el Liceu vol estendre a altres presons els propers anys.

Prop de 300 interns de Quatre Camins s'han delit amb peces com 'Romeu i Julieta' o el 'Don Giovanni' de Mozart, una activitat poc habitual a la presó que els ha fet tenir sentiments que feia temps que no tenien. En aquest sentit, el Juan Carlos ha assegurat que el recital d'òpera li ha resultat un "arc de Sant Martí en un ambient gris i fosc".

Precisament per aprofitar la força de la música com a eina d'integració, el Liceu es proposa estendre aquesta prova pilot a altres presons. L'adjunta de la direcció artística, Leticia Martín, assegura que ja "s'està treballant perquè els propers anys pugui créixer" de la "forma més factible per a tots". A banda de Quatre Camins, el Liceu també ha dut el cant líric a Brians 2, a principis de juny.