La presència d’Isabella Rossellini és el plat fort de la temporada de l’Akadèmia

L’actriu italiana actuarà al març en un curs replet de produccions pròpies i amb el teatre com a “llengua universal”

El Teatre Akadèmia ha presentat aquest dilluns la temporada 2017-2018 amb un nom a la graella que destaca especialment. Isabella Rossellini trepitjarà per primer cop un escenari barceloní. L'actriu de grans èxits cinematogràfics com 'Vellut blau' i d'obres tan aclamades per la crítica com la recent 'Green porno' presentarà a la capital catalana 'Link link circus', un text escrit per ella mateixa i dirigit per Guido Torlonia. Precisament el dramaturg i director de cinema és l'encarregat de dirigir artísticament el nou curs de l'Akadèmia. Una temporada que, segons Torlonia, ha de servir per donar a conèixer el centre teatral a la ciutat.

Rossellini defineix la seva nova obra com "un petit circ". Arran dels seus estudis en etologia, l'artista italiana indaga en les semblances i connexions que pot haver entre les ments humanes i les de la resta d'animals. Amb 'Link link circus' vol generar debat amb una idea que "per alguns encara és ofensiva". Una de les principals influències per desenvolupar aquesta obra han estat els escrits de Charles Darwin. Segons Rossellini, el científic "va predir que hi havia una continuïtat mental i emocional entre els animals i nosaltres".

'Link link circus' és la gran aposta del Teatre Akadèmia per aquesta nova temporada. El monòleg estarà en cartellera del 14 al 25 de març del 2018.

Una temporada per consolidar-se

El Teatre Akadèmia ha optat per Guido Torlonia com a nou director artístic per programar un curs que ha de servir al centre per establir-se com a un dels teatres de referència de Barcelona. Per aquest motiu, Torlonia ha volgut portar grans noms de l'escena internacional, però sense perdre la línia artística de les altres cinc temporades. En aquest sentit la cartellera segueix disposant de moltes produccions pròpies i projectes artístics afins.

Així doncs, per l'escenari de l'Akadèmia hi passaran Mario Gas i Carme Elias, que recordaran Giorgio Strehler amb 'Caro maestro!', una peça que es podrà veure a finals d'any. Destaca també 'Yerma', de Federico García Lorca, un muntatge de la companyia resident Projecte Ingenu que repetirà a la programació de l'Akadèmia després de l'èxit de l'any passat.

En total, la nova temporada disposarà de tres companyies residents, tres coproduccions, una producció íntegrament pròpia i només una d'externa: 'Sin fronteras', una obra de Thomas Richards, successor del teòric teatral polonès Jerzy Grotowski.

Els abonaments per al nou curs teatral de l'Akadèmia ja estan disponibles a la pàgina web.