La platja per a gossos, la més neta

La brigada de neteja hi extreu menys deixalles que a la resta perquè els residus que s’hi generen són excrements “que ja recullen els responsables d’aquests animals”

La brigada de neteja recull a la platja de gossos menys restes que a les altres platges de la ciutat. És un dels primers balanços que fan els responsables de la neteja del litoral de la ciutat, un any després de la posada en marxa de l'espai caní.

A les set del matí acaben les tasques de neteja de les platges de la ciutat. Les garbelladores pentinen la sorra, i extreuen tota mena de restes que s'hi poden amagar fins als 10 centímetres de profunditat. La majoria són ampolles o llaunes de beguda, bosses de plàstic o papers, burilles de cigarreta, o quelcom que pugui dur la marea fins a la riba.

Una de les zones que trenca aquesta tendència és la platja per a gossos, a tocar de la platja de Llevant. Segons reconeix Alfons Bocheto, cap de la zona est de neteja de platges, la clau és en l'ús a què es destina cada espai. "A la resta del litoral la gent hi va a passar el dia, i hi porta entrepans, begudes o altres coses; mentre que a la platja per a gossos la gent hi va amb el gos perquè gaudeixi d'una estona d'esbarjo". Amb tot, diu, a la platja reservada per als gossos "també hi trobem residus, però no amb la proporció d'altres llocs".

Un dels pocs residus que es troben a la platja per a gossos són els excrements, que els responsables dels gossos s'encarreguen de recollir a l'instant.

Servei permanent més enllà de la platja

Aquest any, la brigada de neteja ha posat en marxa un reforç extra per mantenir neta aquesta platja. Des de la posada en marxa de l'espai l'estiu passat es va detectar que hi ha gossos "que s'empassen aigua salada, i a alguns els provoca vòmits o diarrees", explica Alfons Bocheto, que detalla que "com que són uns residus complicats de treure per als responsables dels animals, hem incorporat un operari de neteja que, amb els mitjans que té, li és més fàcil enretirar-los".

Aquest operari se'n cuida de mantenir nets els accessos a l'espai reservat per als gossos, i el trajecte fins a la parada de metro més propera a la platja —és permès viatjar amb gos al metro.