Neix La Pionera, un mercat dedicat als emprenedors de Barcelona

Una trentena d’expositors oferiran els seus productes cada cap de setmana al final del passeig de Calvell, al Poblenou

Aquest cap de setmana ha començat a caminar La Pionera, un aparador a l'aire lliure dels nous projectes econòmics i socials dels emprenedors de Barcelona. Darrere de la iniciativa hi ha la Fundació Formació i Treball amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

A La Pionera s'hi poden trobar productes de tota mena: des de roba de dissenyadors emergents, joies o elements decoratius fins a aplicacions mòbils o parades de restauració. Tots tenen un element comú, són projectes d'emprenedors que comencen i que al mercat hi tenen l'oportunitat  de donar-se a conèixer . Per això, a l'hora de triar els candidats  s'han prioritzat aquells emprenedors que es trobin en fase d'incubació, que tinguin un caràcter innovador i que generin nova ocupació. També s'ha valorat  que es respectin els criteris de compromís social, ambiental i comunitari, i que ofereixin oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat social.

El mercat té 30 expositors, que es poden sol·licitar en diverses modalitats.  La majoria dels emprenedors — un 43 %— interessats a tenir-hi presència han demanat disposar d'un expositor un cap de setmana al mes, mentre que el 28 % dels demandants volen tenir expositor cada cap de setmana en què estigui oberta La Pionera, que seran 42 a l’any. Això permetrà que hi hagi una rotació de les iniciatives que s'hi exposen durant tot l'any.

Horaris de La Pionera

D'octubre a maig:  cada dissabte i diumenge de 10 a 20 h.

De juny a setembre: cada divendres, dissabte i diumenge  de 12 a 22 h.

Programació cultural a càrrec de Cultura Viva

El programa Cultura Viva s'encarregarà de dinamitzar l'oferta cultural amb propostes de música en viu, xerrades, dansa o circ i també tindrà una ràdio en directe, a càrrec de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona. Aquesta oferta es complementarà amb diverses propostes gastronòmiques.

Aquest primer cap de setmana del mercat hi actuaran, entre d'altres Joan Colomo & La Radiofórmula, Xou Lee Ta Dj, Marga Mbande i Vàlius.