La pesseta sobreviu en un comerç del Congrés i els Indians

Una botiga de cadires encara accepta pessetes, 15 anys després de la seva substitució per l’euro

Sillatea és una botiga en línia però té un aparador de productes al barri del Congrés i els Indians. Des de fa uns dies, un cartell a la porta avisa que s'hi pot pagar amb pessetes. Fa 15 anys que la pesseta va ser substituïda per l'euro com a moneda però fins al 2020 encara es podran canviar al Banc d'Espanya.

Comprar una cadira amb pessetes en lloc d'euros és possible al barri del Congrés i els Indians. La botiga Sillatea, ubicada al passeig de Maragall, ofereix la possibilitat de pagar els seus productes amb la rossa. Tot i així, no totes les pessetes són acceptades, només les monedes encunyades a partir del 1997 i els bitllets impresos a partir del 1980. És a dir, aquelles que fins al 31 de desembre del 2020 es podran canviar al Banc d'Espanya.

Els clients poden comprar la totalitat dels béns amb pessetes o només una part i la resta amb euros. Els encarregats de la botiga són els responsables de fer la conversió dels productes a través d'un convertidor en línia. Segons l'encarregada comercial del "showroom" de Sillatea, Tinna Núñez, la iniciativa ha tingut molt bona rebuda entre els veïns, que s'alegren de tornar a veure una moneda que fa 15 anys que ja no està en circulació. Sillatea durà a terme aquesta promoció comercial fins al 2020. El Banc d'Espanya estima que encara queden per bescanviar 1.651 milions d'euros a pessetes, dels quals 850 corresponen a bitllets i 801 a monedes.

Sillatea va néixer el 2014 com a una botiga en línia especialitzada en cadires. Actualment ven més de 7.000 productes que inclou mobiliari, sofàs, elements de decoració i tèxtil. Al barri del Congrés i els Indians disposen d'una botiga i aparador que serveix per mostrar la qualitat dels productes amb els quals treballen.