La PASUCat denuncia 40 casos d’exclusió sanitària a Catalunya

La desatenció sanitària fa necessària la contractació d'assistència de pagament, que els immigrants no sempre poden fer front. La PASUCat vetlla des de fa un any per les garanties sanitàries universals, després de l'aplicació de legislació que deixa en desassistència mèdica les persones amb situació d'irregularitat administrativa i les que no estiguessin donades d'alta a la Seguretat Social.

La Plataforma en Defensa de l'Atenció Sanitària Universal a Catalunya (PASUCat) ha manifestat la voluntat de posar fi a l'actual situació de desatenció mèdica dels immigrants, després que s'aprovés el Reial Decret 16/2012 que n'excloïa a les persones que no estiguessin donades d'alta a la Seguretat Social, així com a tots els immigrants irregulars de l'estat.

La nova legislació va ser aplicada de forma diferent a cada comunitat autònoma. Catalunya es va comprometre igualment a atendre els ciutadans estrangers empadronats aquí, encara que no fossin beneficiaris del Sistema Nacional de Salut. La manca de cobertures fa necessària la contractació de servei mèdic privat o que directament les persones no puguin fer front al pagament de la factura dels centres sanitaris públics. La PASUCat va néixer amb l'objectiu de garantir l'assistència sanitària.