La nau cinc de Can Batlló es converteix en un gran magatzem d’aliments

El menjar es repartirà entre sis associacions de veïns que el faran arribar a les famílies més desfavorides

El Centre Social de Sants ha aprofitat una de les naus de Can Batlló per emmagatzemar provisionalment 12 tones de menjar que distribuiran entre sis associacions de veïns de Barcelona. Ja fa tres anys que fan aquest repartiment d'aliments procedents de la Comunitat Europea, tot i que enguany han notat una reducció de la quantitat de productes de primera necessitat que han rebut.

Més d'un miler de paquets de llet, mitja tona de conserves o 200 quilos d'arròs. Aquesta és una part de les 12 tones d'aliments que ha rebut el Centre Social de Sants procedent de la Comunitat Europea. Enguany, però, la quantitat de menjar que han rebut s'ha reduït en un 50 % a causa de la disminució de persones que necessiten l'ajuda dels serveis socials per omplir la nevera. Des del Centre Social de Sants creuen que encara hi ha una part important de la població que viu en situació de pobresa i dubten que amb aquesta quantitat d'aliments es pugui donar resposta a tota la demanda que existeix.

Per poder fer la distribució d'aliments és fonamental la col·laboració dels voluntaris, que ajuden a descarregar els camions i a distribuir els productes entre les diferents associacions de veïns. Aquestes entitats, entre avui i demà, passaran pel recinte fabril a recollir els lots que després repartiran entre els usuaris derivats dels serveis socials de cada barri.

Si la transformació de Can Batlló avança al ritme al que està previst, aquesta serà la darrera distribució d'aliments que es farà des de la nau número cinc. Ara l'Ajuntament haurà de buscar un espai alternatiu al recinte fabril per tal de poder fer l'entrega del mes de juliol.