La Model acollirà una escola per a 50 nens al setembre

El curs que ve, l’Eixample tindrà dues noves línies de P3 a la cantonada entre els carrers d’Entença i el Rosselló, un espai ja alliberat de la presó

L'Ajuntament no esperarà a decidir quins nous usos ha de tenir l'edifici de la presó Model per posar el primer equipament públic en aquest entorn. Serà l'Escola Eixample 1, de mòduls provisionals, amb dues línies de P3 i cabuda per a una cinquantena d'infants. S'ubicarà a la cantonada entre els carrers d'Entença i el Rosselló, el primer espai de la presó alliberat el 2015. La previsió és que l'escola estigui en mòduls tres anys i, més endavant, es decidirà l'emplaçament fix on ara encara hi ha el centre penitenciari.

El districte de l'Eixample sumarà el curs vinent un centre educatiu de primària més als dos que ja estaven previstos als carrers de Roger de Flor i de Cartagena. La tinenta d'alcalde de Drets Socials i vicepresidenta del Consorci d'Educació de Barcelona, Laia Ortiz, ha assegurat que l'Ajuntament "no pot esperar ni un minut més" per posar l'escola perquè, ha dit, el districte "té set d'equipaments i, en especial, d'equipaments educatius". A més, la regidora de l'Eixample, Montserrat Ballarín, ha afirmat que l'obertura del centre dona resposta a "un increment històric i excepcional" de la demanda d'educació pública a l'Eixample.

Paral·lelament, el districte haurà de decidir què fa amb l'escola provisional d'Entença, que està al recinte de l'Escola Industrial. Inicialment, s'havia de traslladar on ara encara hi ha presos, però amb la duplicitat de centres educatius el govern municipal ha apuntat que potser hi ha un canvi de plans: si l'escola Eixample 1 es queda a la Model, l'Entença podria buscar un solar al marge nord del recinte de l'Escola Industrial per fer-hi l'edifici definitiu.