La moda i les temperatures no van de la mà

Acaba de començar el mes d'octubre i les temperatures són més semblants a les de juliol. Aquest contrast entre el temps que tocaria per calendari i el que fa realment, encara s'agreuja més en alguns àmbits. Les botigues, per exemple, ja llueixen roba d'hivern i probablement no faran bones vendes fins que no baixin les temperatures.

El president del Gremi del Sector Tèxtil, Antoni Furest, assegura que els consumidors s'han acostumat al calendari de vendes i rebaixes i compren quan ho necessiten. En els darrers anys, el sector tèxtil ha passat de la temporada de primavera-estiu i tardor-hivern a quatre temporades a l'any. Però les grans marques de moda van més enllà i treuen noves col·leccions cada 15 dies per donar resposta a les tendències, a les previsions climàtiques i a la demanda dels clients.

Malgrat tot, els meteoròlegs apunten a un canvi de temps durant les immediates hores que podria afavorir alguns botiguers. No es preveu una baixada important de les temperatures, però l'arribada d'una pertorbació facilitarà la formació de pluges minses durant la jornada de dijous, més intenses divendres i potser també diumenge. Les temperatures, doncs, no seran tan altes com aquests dies perquè no hi haurà ambient assolellat i els valors màxims seguiran suaus, entorn dels 23 a 25ºC.