La moda del “detox”, un punt de partida per recuperar els bons hàbits alimentaris

L'estiu acostuma a ser època d'excessos. Un bon propòsit per a l'inici del curs pot ser canviar els nostres hàbits alimentaris per uns de més saludables. Un seguit de nous locals, amb marcada inspiració novaiorquesa, ofereixen menjar sa i sucs revitalitzants que s'emmarquen dins del que és coneix com el "detox", és a dir, netejar el nostre organisme després d'haver descuidat la nostra dieta.

És la beguda de moda, el suc "detox" és present a cada cop més locals de la ciutat. Per exemple, al carrer de Provença hi ha el Rodriguez & Co. El nom de les begudes és d'allò més suggeridor: Bye, bye doctor o Celebrity detox, paraules que ens expliquen les suposades propietats de les fruites i les verdures que utilitzen per confeccionar-los. La propietària del local, l'Elena Reig, creu que s'ha fet un gra massa amb les bondats dels sucs "detox" i simplement creu que consumir-los és una bona base per a una alimentació saludable.

Un altre dels locals més potents pel que fa a la oferta de sucs "detox" és el Flax & Kale. De la mateixa manera que l'oli d'oliva verge extra, els seus sucs s'obtenen després de sotmetre'ls a una premsada en fred per conservar-ne totes les propietats. Els noms segueixen tenint un pes important i ens trobem en aquesta ocasió amb un suc Forever young, que ens mantindrà joves gràcies a la taronja, la cúrcuma, la pinya, el raïm, la pastanaga, la llima i la dunaliella salina que porta. Un còctel infinit que gaudeix, ara per ara, del favor del públic.