La mobilitat d’estudiants a Europa, una tendència creixent

Els estudiants que visiten la 14a edició del saló Futura cerquen, cada vegada més, estudiar a l’estranger i de forma no presencial

El saló Futura ofereix durant dos dies, fins al dissabte 25 de març, tota mena d'opcions en més de 60 estands per continuar els estudis. Les professions relacionades amb les noves tecnologies adquireixen protagonisme al recinte firal de Montjuïc. Molts estudiants, però, venen amb l'objectiu de conèixer què hi ha al mercat i alguns amb la vista posada a continuar formant-se a l'estranger.

De fet, les universitats britàniques repeteixen la seva presència al certamen per segon any consecutiu i segons una anàlisi del mercat, la tendència principal és la possibilitat d'estudiar a l'estranger, a països com Anglaterra, Alemanya o els Països Baixos. A més, també està guanyant força la formació no presencial, així com la desestructuració dels estudis, és a dir, que el coneixement sigui més vertical i menys especialitzat per tal que els professionals del futur siguin més polivalents.
Alguns dels estudiants que es troben actualment cursant el grau universitari venen al saló Futura amb la intenció de formar-se, però amb les idees poc clares. Per això, com en el cas del Saló de l'Ensenyament, Futura reforça l'orientació i l'assessorament personalitzat als estudiants. A aquesta tasca hi dedica un espai d'autoconsulta, format per un equip que atén els dubtes dels visitants amb l'objectiu d'ajudar-los a prendre la millor decisió pel que fa al seu futur professional.