La Mercè porta l’OBC al Parc Central de Nou Barris

L’Orquestra Simfònica de Barcelona rep la col·laboració de la mezzosoprano islandesa Gudrún Ólafsdóttir

En un pas més per descentralitzar la Mercè, l'Ajuntament de Barcelona ha instal·lat aquestes festes un escenari al Parc Central de Nou Barris. Aquest dissabte a la nit hi ha actuat l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dirigida, com és habitual, per Kazushi Ono. La ciutat convidada, Reykjavík, hi ha estat present a través de la col·laboració de la mezzosoprano islandesa Gudrún Ólafsdóttir.

En el repertori, a més a més, s'hi han inclòs obres d'autors nòrdics com Edvard Grieg i Sigvaldi Kaldalóns. Una de les peces d'obertura ha estat el 'Guillem Tell' de Rossini, i també s'hi ha pogut escoltar un fragments de Bizet i del 'Carnaval romà' de Berlioz.

El públic ha omplert la plaça Major de Nou Barris i els veïns de la zona han agraït que en aquesta edició de la festa major disposin d'un escenari al districte i no s'hagin de desplaçar necessàriament per gaudir de la Mercè. Aquest diumenge hi actuarà l'Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu, que oferiran un concert amb obertures, àries i cors d'òpera. Dilluns s'hi podrà veure l'espectacle 'Vozes', un projecte d'integració social mitjançant la música que facilita el contacte dels nens de famílies amb pocs recursos amb aquesta disciplina artística.