La majoria de veïns afectats pel desfalcament podran tornar a casa aquest dimarts

Són els de les finques dels números 153 i 157 del carrer de Llull, que limiten amb l’edifici amb problemes estructurals

L'Ajuntament entregarà demà al migdia un certificat conforme que els inquilins dels blocs contigus poden tornar amb tota seguretat a casa. Els del número 155, però, encara hauran d'esperar. Els arquitectes tècnics calculen que faran falta encara una quinzena de dies per acabar l'actuació d'emergència perquè torni a ser habitable.

Divendres passat es va injectar formigó als fonaments de la finca i aquest dilluns han començat les tasques d'estintolament, que continuaran dimarts. Posteriorment caldrà fer anàlisis amb més profunditat del terreny i, un cop els veïns hagin tornat, s'haurà de seguir amb una rehabilitació per complet de la finca. Aquestes actuacions, de moment, les està costejant l'Ajuntament de forma subsidiària.

Paral·lelament, el consistori ha encarregat un estudi al Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) dels moviments que hi ha hagut al subsòl des del gener del 2015 fins ara. Concretament, s'està investigant la zona compresa des del carrer de Tànger fins a la costa entre Àlaba i Bac de Roda.