La lluita de Pau Donés contra el càncer, en el documental ‘Jarabe contra el cáncer’

El director de cinema Albert Solé explica el tractament de càncer del cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, a l’Hospital Vall d’Hebron

L'objectiu de 'Jarabe contra el cáncer' és explicar el dia a dia dels malalts. A més de l'experiència de Pau Donés, Solé també recull les opinions i vivències d'altres pacients i també dels professionals de l'Hospital Vall d'Hebron.

A Pau Donés li van diagnosticar un càncer de còlon l'agost del 2015. Des del primer moment el cantant de Jarabe de Palo va decidir anar explicant el que li passava, unes experiències que s'han acabat convertint en un llibre , i que van despertar l'interès del director de cinema Albert Solé.

En el documental 'Jarabe contra el cáncer', Solé parteix de la vivència de Pau Donés però també es fixa en dos pacients més i una infermera, que situa l'espectador en el dia a dia del tractament dels malalts de càncer a l'Hospital Vall d'Hebron. 

Solé ja va retratar una altra malaltia, l'Alzheimer, amb el documental 'Bucarest, la memòria perduda', sobre el seu pare, el polític Jordi Solé Tura.

A 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, l'oncòloga de l'Hospital Vall d'Hebron Elena Élez ha explicat que documentals com aquest són molt útils per poder parlar sense embuts de la malaltia.

Escolteu-ho aquí: