La Llotja celebra els 240 anys amb una programació especial

L'Escola Superior de Disseny i d'Arts Llotja celebrarà durant aquest any els 240 anys d'història amb una agenda atapeïda d'activitats. Aquest divendres s'inauguren els actes d'aniversari amb l'artista Perejaume. S'ha programat l'Itinerari 240+, un recorregut per 10 punts de referència històrica per al centre que anirà des de la primera seu, a l'històric edifici del Pla de Palau, fins al DHUB.

La Llotja es va inaugurar el 23 de gener de 1775 a l'edifici de la Llotja de Mar, a tocar de Pla de Palau. L'escola ha decidit que l'antiga seu tingui un paper protagonista com l'espai on es farà l'acte de commemoració del 240 aniversari. L'artista Perejaume serà un dels mestres de cerimònies d'aquesta jornada inaugural (23 de gener), a més de donar els detalls del projecte que desenvoluparà aquest any amb alumnes del mateix centre.

Una de les activitats que s'ha programat és Itinerari 240+, un recorregut des del passat de l'escola quan s'ubicava a la Casa Llotja de Mar fins al Museu del Disseny. Es farà el 23 de gener des de les 11 fins a les 15 h amb la participació d'artistes, dissenyadors, alumnes, professors i col·laboradors. A cadascuna de les parades (Mercat del Born, escultura d'Antoni Tàpies del passeig Picasso, Glorieta Sònia a la Ciutadella i Museu de la Música a L'Auditori, entre d'altres), s'hi faran accions creades específicament per a l'ocasió.

Durant aquest any es programaran exposicions, seminaris, publicacions i la creació d'arxius documentals. Es podran veure treballs a la seu de Sant Andreu -carrer de Pare Manyanet- i també a l'actual del carrer de la Ciutat de Balaguer. També es crearan projectes de col·laboració amb altres centres de la ciutat, gairebé una vintena com la Sala d'Art Jove, la Fabra i Coats, la Fundació Miró, l'Escola Massana i el Museu Picasso.