La Liana i la Míriam, una parella lingüística model

Van començar a formar part del programa Voluntariat per la llengua el 2013 i ara són amigues

El programa Voluntariat per la llengua busca unir persones que sàpiguen català amb d'altres que el vulguin aprendre, perquè es trobin i parlin la llengua, en un ambient més distès que el d'una classe. La Liana, brasilera, i la Míriam, catalana, fa més de tres anys que són parella i han aconseguit tenir una gran amistat.

Segons el Marcel Pellejà, responsable del programa de Voluntariat per la llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) de Barcelona, "l'objectiu és que la gent es trobi i parli català en un ambient distès, diferent al d'una classe de llengua". Afegeix que  casos com el de la Liana i la Míriam no són els més comuns, ni l'objectiu del programa però, per als organitzadors, és una satisfacció. La Liana i la Míriam han passejat per tota la ciutat, en especial, pel barri de les Corts, ja que en un inici pertanyien a aquest centre del consorci. Només en aquest districte, hi ha 200 persones voluntàries i 200 aprenents.

El programa Voluntariat per la llengua està gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística.  A tot Catalunya, a través dels  diferents consorcis, es creen 10.000 parelles l'any i des del començament del programa, el 2003, s'han fet 120.000 parelles.