La jutgessa dóna 15 dies a dues famílies amb menors per abandonar La Nova Rimaia

El Jutjat d'Instrucció núm. 31 de Barcelona ha requerit a dues famílies amb tres menors que viuen a l'edifici ocupat La Nova Rimaia que abandonin l'immoble en un termini de 15 dies, ja que sobre l'edifici hi pesa una ordre de desallotjament. La magistrada els ha fet aquest requeriment després que les dues famílies hagin declarat aquest dimecres al matí investigades per un presumpte delicte d'usurpació.

Segons l'advocada de les dues famílies, Anaïs Franquesa, les dues famílies han explicat a la jutgessa la situació de vulnerabilitat en què viuen, ja que no tenen feina i tenen tres menors al seu càrrec, i li han comunitat que viuen a l'edifici de forma temporal i per necessitat. La magistrada, però, els ha requerit que abandonin l'immoble en 15 dies com a màxim, ja que sobre l'edifici hi pesa una ordre de desallotjament.

Les dues famílies han declarat davant de la jutgessa, després que el 24 d'octubre es personessin al jutjat per demanar que se suspengués el desallotjament previst per a l'endemà, ja que hi havia quatre menors a l'edifici. El desallotjament, però, encara no s'ha executat, ja que tant els Mossos d'Esquadra, que són els que havien de desocupar l'edifici, com la fiscalia i el govern municipal van sol·licitar al jutjat que s'aturés per la presència de menors dins l'edifici.

Segons Franquesa, les dues famílies estan en contacte amb els Serveis Socials de l'Ajuntament per trobar una solució definitiva. Mentrestant, aquest dimecres el consistori ha obert un expedient al propietari de l'edifici per tenir l'edifici buit durant 23 anys de forma "injustificada i permanent", un expedient que podria comportar multes de fins a 500.000 euros si el propietari no corregeix la situació.