La Junta de Portaveus decideix consensuar un text per condemnar els actes de la ultradreta

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Barcelona (CiU, PSC, PP, ICV-EUiA i ERC-Dcat-Rcat) ha decidit convocar una reunió dijous al migdia per consensuar una declaració institucional de condemna als actes convocats per la ultradreta el 12 d'octubre. També s'ha acordat demanar a la fiscalia que controli de prop l'exhibició de símbols feixistes.

El primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, ha afirmat que "aquestes manifestacions no tenen cabuda" a Barcelona i, de fet, aquest dilluns ICV-EUiA i el PSC van demanar a Trias que impedís la manifestació de caire ultradretà convocada el 12-O a Sants. No obstant, només la Fiscalia pot prohibir aquestes reunions, que estan emparades pel dret a reunió i manifestació. Un altre punt que és possible que aparegui al text és la demanda que s'apliqui la Llei de Partits als convocants de la manifestació.

El PSC, que havia fet la petició de la reunió extraordinària de portaveus, s'encarregarà de la redacció de la proposta. En la reunió d'aquest dijous hi participaran els cinc grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Barcelona, i tots han destacat que és molt important que s'arribi a una posició unitària.