La gimcana barri&llibre, de betevé, amaga 146 novetats editorials

És la segona edició d’aquest joc de pistes, que es farà el dia de Sant Jordi. Els participants hauran de buscar llibres amagats als 73 barris de la ciutat

Aquest any la gimcana barri&llibre està pensada perquè els participants descobreixin curiositats històriques de cadascun dels 73 barris de Barcelona. Diumenge, 23, a les 11 del matí al web santjordi.beteve.cat s'anunciaran les pistes d'on estan amagats els 73 lots de llibres. L'any passat, el dia de Sant Jordi, hi van participar 8.000 usuaris i s'hi van fer 30.000 consultes.

En el joc de pistes barri&llibre hi pot participar tothom, ja sigui de forma individual, amb els amics, o amb la família. De fet, aquest any a cadascun dels 73 barris hi haurà amagat un lot de dos llibres, un llibre per a adults i un altre de literatura infantil o juvenil. "Ens hem volgut sumar a la campanya per fomentar la lectura infantil", explica Ivette Bundó, productora del barri&llibre. En aquesta edició hi han participat 59 editorials, que han fet arribar a betevé les principals novetats d'aquest Sant Jordi.

Cal ser ràpid i sortir de casa "preparat"

La mecànica de la gimcana és senzilla. A les 11 en punt del matí de Sant Jordi es penjaran al web santjordi.beteve.cat les pistes de cadascun dels 73 lots de llibres amagats. Una vegada encertada es podrà accedir a una segona pista en què s'explicarà on està amagat el premi. "Són pistes històriques", diu Gabriela Grífol, coordinadora de programes especials de betevé, i han estat triades "intentant buscar curiositats" per entendre millor els barris i els carrers de la ciutat que trepitgem cada dia. I afegeix que cal sortir de casa "preparat", amb el mòbil, però també amb estris per mesurar per poder descobrir la resposta correcta i l'espai on s'amaga el regal. El seguiment de com evoluciona el joc es farà a Facebook, Twitter i Instagram amb l'etiqueta #stjordibetevé.

El consell principal, però, és "ser ràpid". "L'any passat, "la majoria de llibres amagats es van trobar durant la primera hora i mitja de joc", explica Grífol. Els primers participants van trobar el premi abans de la mitja hora de començar a Gràcia i la Trinitat Nova, i només un llibre, el de la Vall d'Hebron, es va quedar per descobrir. En total, l'any passat van participar en el barri&llibre 8.000 usuaris el mateix dia de Sant Jordi i el web va rebre 30.000 consultes.

Coincidint amb aquesta edició del barri&llibre, betevé ha fet 73 punts de llibre, un per cada barri de la ciutat. En total se n'han editat 60.000, que es poden trobar als centres cívics, biblioteques, museus i les principals llibreries de Barcelona.