La Generalitat licita les obres de la nova presó de preventius de la Zona Franca

El govern català ha posat en marxa la licitació del projecte de construcció del nou centre penitenciari de preventius de la Zona Franca, que acollirà 600 reclusos. Les propostes es podran presentar fins al 21 de setembre i les obres tindran un pressupost de 5,03 milions d'euros. Amb aquest pas, la desaparició de la presó Model s'acosta.

L'anunci de la licitació es va publicar divendres i es podran presentar ofertes fins al 21 de setembre. Un cop adjudicat el contracte, l'empresa tindrà 12 mesos per redactar el projecte de construcció del centre de preventius de la Zona Franca, el qual tindrà un pressupost de 5.030.174 euros.

El Centre de Penitenciari de Preventius de Barcelona, que ha de construir la Generalitat, juntament amb un centre obert, que ha d'aixecar l'Ajuntament,  permetran tancar  la presó Model, el desmantellament de la qual va començar, el mes de març, amb el tancament del centre obert i l'inici de l'enderroc d'una part de l'edifici.

A més de la construcció dels centres nous, el mapa penitenciari de la ciutat s'ha de completar amb la remodelació de la presó per a dones de Wad-Ras, unes obres previstes per a l'any que ve. També es tancaran les instal·lacions per a preventius de la Trinitat Vella.