La Generalitat donarà un got de llet al dia als alumnes d’entre tres i 12 anys

El govern defensa el “valor nutricional” d’aquest aliment davant la davallada generalitzada del consum de llet

En una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha subratllat la importància de prendre llet -"un aliment bàsic"- sobretot en "etapes de creixement". Per això, a partir del curs vinent, les escoles que ho vulguin es podran adherir al Pla de llet a les escoles perquè els seus estudiants en rebin gratuïtament.

L'objectiu del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació és "fomentar uns bons hàbits de consum", ha explicat Serret. Fins ara, 22.400 alumnes de 88 centres educatius han participat en la prova pilot d'aquest programa, que es va iniciar aquesta Setmana Santa. La idea és que el projecte "s'estengui a moltes més escoles l'any que ve", ha dit la consellera.
"El consum de llet ha anat caient de manera general", ha lamentat Serret, per això ha destacat la importància d'actuar per "assegurar que els nens adquireixin una bona cultura respecte als aliments i uns hàbits saludables". El departament destinarà 2.500.000 euros a la iniciativa, cofinançada per la Unió Europea. Serret ha assegurat que per ara no han rebut "mostres de rebuig" de cap dels detractors d'aquest aliment i espera que la proposta s'implementi amb la col·laboració activa de famílies i escoles.
Escolteu aquí l'entrevista sencera: