La Gaseta Municipal es renova i canvia de nom

Adquireix el nom de Diari Oficial de l’Ajuntament de Barcelona i esdevé una publicació diària

La Gaseta Municipal de Barcelona obre nova etapa després de 103 anys d'història. A partir d'aquest dimecres, el nou web canvia de nom -per esdevenir el Diari Oficial de l'Ajuntament de Barcelona- renova estructura i, de tenir una publicació cada deu dies, passa a ser diari.

Per conèixer tota l'activitat que es cou a l'Ajuntament de Barcelona només cal clicar al web de la Gaseta Municipal i consultar-ne tota la documentació oficial. Aquest dimecres però, el portal es renova per aprofitar totes les possibilitats dels mitjans electrònics. Ara per exemple, s'equipararà amb altres butlletins oficials com el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) o el Diari Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). Es converteix en el Diari Oficial de l'Ajuntament de Barcelona i esdevé una publicació diària. El portal obre així nova etapa com el principal canal des del qual informar de l'activitat i les decisions preses pels òrgans de govern de l'Ajuntament.

La Gaseta Municipal de Barcelona és centenària. Va néixer el 1914 i des de llavors, sense cap parèntesi, ha estat testimoni de la història i activitat de la ciutat. Fins i tot, els primers anys en funcionament recollia informacions sobre com es vivia a la ciutat de Barcelona, cosa que li aporta un gran valor documental. Els inicis de la Gaseta es van escriure en castellà, tot i que depenent del moment històric ha canviat del castellà al català, que és la que ha dominat des del 1979.

En una entrevista a 'El matí de Barcelona', a betevé 91.0 fm, Antoni Jordà, catedràtic d'Història del Dret i de les Institucions a la Universitat Rovira i Virgili, ha explicat com la Gaseta Municipal és un reflex de la història de la ciutat i, per extensió, del país. Escolta'l aquí: