La Fundació PuntCAT desmenteix que estigui oferint feines no remunerades

Eradio López, responsable de PuntBCN, assegura que la campanya engegada a Facebook per buscar dissenyadors web serveix per posar-los en contacte amb clients

Aquest dilluns la periodista Elisabet Gómez va denunciar, en una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, que la Fundació PuntCAT oferia a dissenyadors prendre part en un programa amb el qual -en lloc de rebre una remuneració econòmica per la seva feina- acumulaven punts per intercanviar per premis. També en una entrevista a aquest programa, Eradio López ha afirmat que es tracta d'un "malentès".

La iniciativa de la Fundació PuntCAT no ofereix remunerar econòmicament els dissenyadors perquè no els està contractant per fer cap feina de disseny web. La campanya simplement els premia amb punts en cas que els dissenyadors recomanin utilitzar el domini .barcelona als seus clients, que són els que pagaran la seva feina. Això és el que ha assegurat el responsable de PuntBCN, Eradio López, en resposta a la denúncia d'Elisabet Gómez.

"Volem crear una comunitat de dissenyadors web" que facin d'"ambaixadors" del domini .barcelona informant els clients, que els contractin per fer el disseny de la seva web, de la possibilitat d'utilitzar el domini de la ciutat, ha dit López. Els que dissenyin webs amb aquest domini seran premiats amb un sistema de punts, intercanviables per premis. El responsable de PuntBCN ha subratllat que en cap cas no estarien oferint feines no remunerades. "Volem donar suport la feina dels dissenyadors", ha assegurat.

En aquest sentit, López ha explicat que l'objectiu també és posar en contacte aquesta xarxa de professionals del disseny web -en triaran una cinquantena- amb clients potencials. La fundació els recomanarà i promocionarà sense rebre "cap comissió", ha dit López. Per ara, més de 200 persones han trucat a PuntBCN per mostrar el seu interès a participar en el projecte.

Escolteu aquí l'entrevista sencera: