La Fundació Gaspar obre portes al Born en plena efervescència cultural al barri

Un nou espai d’art obre al barri del Born. És la Fundació Gaspar d'art contemporani, que a partir d’ara ocuparà el Palau Cervelló, al carrer de Montcada. L’objectiu d’aquesta iniciativa, una fundació privada, és mostrar d'una manera propera l'art contemporani i situar Barcelona com a punt de referència en el circuit internacional d'exposicions, amb obres d’artistes que no es veuen habitualment a la ciutat.

El nou espai obre portes amb l'exposició "Art Strikes Back!", que mostra prop de 20 obres seleccionades d'autors contemporanis internacionals.  La Fundació Gaspar se suma a la llista, cada cop més extensa, de sales culturals concentrades en aquest barri de la ciutat. Després d’anys difícils, la cultura torna, doncs, al Born. Un ADN que va perdre durant uns anys negres, primer per l’especulació -que va fulminar les galeries d’art- i després per la crisi.

En bona part el revulsiu ha anat junt amb la irrupció d'El Born Centre Cultural, que ha fet ressorgir les galeries d'art, amb petits locals al costat de grans museus, com el Picasso, el MEAM -Museu Europeu d’Art Modern- o el recent arribat Museu de les Cultures del Món. Tot plegat, juntament amb  noves iniciatives, com la Fundació Gaspar (que ara engega) o el Blue Project Foundation, una aposta recent d'art d'avantguarda, que ja és una referència. La tendència no s'atura: l’any que ve Foto Colectania abandonarà l’espai actual per  instal·lar-se al passeig de Picasso.